Be2.nl In tegenstelling tot veel andere datingsites valt Be2 meer onder de categorie 'relatiebemidde lees meer
Alleenstaande-moeders.nl Als alleenstaande moeder is het niet gemakkelijk om weer een nieuwe liefde te vinden. Een kind vr lees meer
Lexa.nl "De nummer 1 datingsite van Nederland". Dit klinkt u vast bekend in de oren. Zo niet, d lees meer
Tips Hoewel daten erg leuk kan zijn, is het voor sommigen ook een behoorlijk obstakel. Een date moet v lees meer

Dating

Daten, oftewel dating, doen we met iemand waarvan wij vinden dat die potentie heeft om je partner te worden. De bedoeling van een date is dat je elkaar beter leert kennen. Dating is in de jaren '90 erg populair geworden, o.a. omdat via de mobiele telefoons gemakkelijk afspraakjes gemaakt konden worden. Uiteraard werd er ook lang voor deze tijd al flink wat 'gedatet'. Zoals je weet is inmiddels een nieuwe variant van dating populair, namelijk 'online dating'. Dit kan in principe al plaatsvinden zonder dat men elkaar ooit heeft gezien. 

Vormen van dating

Naast de hierboven genoemde vormen zijn er nog andere vormen van dating:

  • blind dating
  • speeddating
  • internetdating

We noemen een afspraakje een blind date als twee mensen die elkaar nog nooit gezien (of gesproken) hebben met elkaar gaan daten.

Een speeddate is een heel kort afspraakje. In een hele korte tijd, bijvoorbeeld 3 minuten, maak je kennis met iemand. Vaak vindt dit soort dating plaats op georganiseerde speeddate events of avonden, waarbij mensen met verschillende partners een 'speeddate' hebben. Een variant hierop is dinnerdating. Dan maken mensen tijdens een meergangenmenu kennis met elkaar. Ze hebben dus iets langer de tijd.

Internetdating, oftewel online dating, daar hebben we het al even over gehad. Bij internetdating ontmoeten mensen elkaar online, via speciale internetsites. Dit kan anoniem of niet. Deze vorm van dating wordt de laatste tijd steeds populairder. Op deze website wordt dan ook voornamelijk op deze vorm van dating ingegaan. 

Artikelen

Online dating

Online dating, tegenwoordig is het een zeer bekend fenomeen en onder vrijgezellen van alle leeftijden erg populair. Online daten kan op diverse platforms plaatsvinden. Online daten kan bijvoorbeeld via:

Tips

Hoewel daten erg leuk kan zijn, is het voor sommigen ook een behoorlijk obstakel. Een date moet voor beide partijen leuk zijn, en sommige mensen maken zich nogal zorgen of de ander het ook leuk vindt. Er zijn een aantal date tips die deze zorgen (gedeeltelijk) kunnen weghalen. Er zijn voor een

Lees meer...

Top 5 aanbieders Relatieplanet.nl Bekijk deze aanbieder Lexa.nl Bekijk deze aanbieder Be2.nl Bekijk deze aanbieder Redmatch.nl Bekijk deze aanbieder Hetgrandcafe.nl Bekijk deze aanbieder