Relatieplanet.nl   Dat Relatieplanet.nl een succesvolle datingsite is kun je een understatement noemen. I lees meer
DreamMatch.nl   DreamMatch.nl is een nog niet heel bekende en nog jonge datingsite. Het is echter wel lees meer
Online dating Online dating, tegenwoordig is het een zeer bekend fenomeen en onder vrijgezellen van alle leefti lees meer
Secondlove.nl   Steeds vaker hoor je verhalen over mensen met open relaties. Toch is een open relatie lees meer

Dating

Daten, oftewel dating, doen we met iemand waarvan wij vinden dat die potentie heeft om je partner te worden. De bedoeling van een date is dat je elkaar beter leert kennen. Dating is in de jaren '90 erg populair geworden, o.a. omdat via de mobiele telefoons gemakkelijk afspraakjes gemaakt konden worden. Uiteraard werd er ook lang voor deze tijd al flink wat 'gedatet'. Zoals je weet is inmiddels een nieuwe variant van dating populair, namelijk 'online dating'. Dit kan in principe al plaatsvinden zonder dat men elkaar ooit heeft gezien. 

 

Vormen van dating 

Naast de hierboven genoemde vormen zijn er nog andere vormen van dating:

  • blind dating
  • speeddating
  • internetdating

We noemen een afspraakje een blind date als twee mensen die elkaar nog nooit gezien (of gesproken) hebben met elkaar gaan daten.

Een speeddate is een heel kort afspraakje. In een hele korte tijd, bijvoorbeeld 3 minuten, maak je kennis met iemand. Vaak vindt dit soort dating plaats op georganiseerde speeddate events of avonden, waarbij mensen met verschillende partners een 'speeddate' hebben. Een variant hierop is dinnerdating. Dan maken mensen tijdens een meergangenmenu kennis met elkaar. Ze hebben dus iets langer de tijd.

Internetdating, oftewel online dating, daar hebben we het al even over gehad. Bij internetdating ontmoeten mensen elkaar online, via speciale internetsites. Dit kan anoniem of niet. Deze vorm van dating wordt de laatste tijd steeds populairder. Op deze website wordt dan ook voornamelijk op deze vorm van dating ingegaan. 

 

Hieronder volgen tips en uitleg over online dating. We beschrijven een aantal van de meest populaire dating sites en leggen je uit hoe jij daar een account aanmaakt.

 

 

Artikelen

Online dating

Online dating, tegenwoordig is het een zeer bekend fenomeen en onder vrijgezellen van alle leeftijden erg populair. Online daten kan op diverse platforms plaatsvinden. Online daten kan bijvoorbeeld via:

Tips

Hoewel daten erg leuk kan zijn, is het voor sommigen ook een behoorlijk obstakel. Een date moet voor beide partijen leuk zijn, en sommige mensen maken zich nogal zorgen of de ander het ook leuk vindt. Er zijn een aantal date tips die deze zorgen (gedeeltelijk) kunnen weghalen. Er zijn voor e

Lees meer...